Rapport fra konfirmanttur til Havglimt

Konfirmanter på bedehuset 2012-201314.til 15. september hadde 18 konfirmanter og 8 ledere en fortreffelig tur til leirstedet Havglimt som ligger på Ytre Ulvøya ytterst i skjærgården utenfor Høvåg. Turen bestod av masse sosial interaksjon, god mat, bibelundervisning om bønn, rangling, lek og moro.

Det var et kort, men veldig innholdsrikt døgn. Det startet med ankomst på leirstedet hvor gutta umiddelbart dro frem fotballen for å spille «hest og pig». For en Oslo-gutt som meg var det et noe rart spill som det tok litt tid å forstå. Ellers ble svabergene utforsket og noen kjente også (ufrivillig) på vannet. Da kvelden kom ble en tydelig karakteristikk hos konfirmantene avdekket enda tydeligere for pastor Vatne. Denne gjengen har konkurranseinstinkt så det holder! Rammene var en lek, ledet av de eminente ungdomslederne Astrid Haugland, Susann Eidet og Anders Eliassen, som bestod i at man knyttet en ballong på foten, så var det om å gjøre og sprekke alle de andre sin ballong. Du skulle sett konfirmantene (det ble tatt opp video, så muligheten er tilstede for at du får sett litt video på konfirmasjonsdagen…) de tok helt av, som vi sier i Oslo.

Dette store konkurranseinstinktet viste seg enda tydeligere da vi spilte «Capture the Flag» dagen etterpå. Her ble ungdommen aldri lei. De ville spille runde på runde. Tilslutt lovet Erling Eliassen at vinnerne av siste runde (og det ble den siste) skulle få en «Byggmester Erling Eliassen-genser». Da ble det kamp skal jeg si! Og noen sure miner fra taperne som ikke fikk genser. Men sånn er livet dessverre.

Litt åndelig påfyll ble det også rom for. Roy Steven Olsen snakket om bønn og delte litt personlige historier. Jeg underviste litt mer om Fader Vår som et mønster for hvordan Jesus lærte disiplene å be. Så hadde vi en praktisk bønnevandring i en «bønnelabyrint» (spør en konfirmant hvis du lurer på hva det er for noe).

Det ble også tid til mer frivillig bading, «hest og pigg» og taco-spising. Tre konfirmantforeldre var med på kjøkkenet og ordnet mat til oss. Det var Svein Haugland, Anne-Cathrine Hodnemyr og allerede nevnte Erling Eliassen. Takk for maten til dem! Så var plutselig tiden inne for å dra tilbake til Vennesla. Der skulle vi nemlig lage til Refill-møte med påfølgende kafé. Og alle var enige om at vi hadde hatt en fortreffelig tur med en super konfirmant-gjeng!

Postet i Bedenytt og merket .