Julegaveaksjonen 2019

Hvert år i desember samler vi inn penger til gode prosjekter utenfor oss selv. I år går Julegaveaksjonen til det arbeidet som vi i Normisjon er med å gjøre i Mali.

I Mali er skolen i utgangspunktet gratis, men foreldrene må betale for å skrive barna inn på skolen, for skolebøker, kladdebøker, blyanter og pult! De som ikke har med egen pult må sitte på gulvet.

For 75 kr kan du være med å hjelpe et barn så det slipper å sitte på gulvet på skolen.

Therese Glendrange er leder for arbeidet i Mali og Senegal og sier:

«Vi jobber for å utruste enkeltpersoner og menigheter i Mali. Samtidig er det så utrolig mye nød rundt oss. Vi i Normisjon bruker en del av midlene våre på medisiner til barn som ellers ikke ville fått behandling, eller mat til familier som sliter. Det er utfordrende å være med i ledelsen av en menighet når jeg vet at flere ikke orker å komme i kirken fordi de ikke har mat å sette fram til barna når de kommer hjem.»

Pengene rekker langt i Mali, her er noen konkrete eksempler:

📍4 000 kr for en operasjon
📍1000 kr for medisinsk oppfølging
📍300 kr for 50 kg ris
📍75 kr for en pult

Du kan støtte Julegaveaksjonen til Mali ved å gi:

Vipps: #54839 – Norkirken Vennesla
Misjonskontoen: 3100 10 34866
Merke innbetalingen med «Mali».

Hjelp oss å hjelpe!

Konkrete utfordringer

Her følger noen eksempler på hva vi bruker penger på. Vi er i kontakt med og hjelper mange, mange flere.

4 000 kr til operasjon
For noen måneder siden var gleden stor i familien til Job og Setou. De fikk en liten sønn, Benjamin. Men han var veldig liten, og han ble ikke større. En dag grep en sykepleier i menigheten inn og fikk mor og barn til sykehuset. Det viste seg at Benjamin hadde en feil i svelget som gjorde at han ikke fikk i seg melk når han drakk fra brystet. Legene ga beskjed om at han trengte en operasjon, men at han måtte bli sterkere først. Når han var seks måneder kunne de komme tilbake. Familien hadde ikke stor tro på at sønnen skulle overleve seks måneder, men de har kjøpt pulvermelk og tålmodig matet ham med skje. Og han har lagt på seg. Melken koster 300 kr i måneden. Det er et stort løft når far i familien har en månedsinntekt på ca 1 000 kr. Penger til en operasjon er ikke til å tenke på.

1 000 kr for medisinsk oppfølging
Jakob er 10 år og er født med en hjertefeil. I januar fikk han endelig en lenge etterlengtet operasjon. Utgiftene til operasjonen ble betalt av en stiftelse, men de månedlige undersøkelsene og faste medisiner må familien betale selv. Faren til Jakob er arbeidsledig og har ikke penger til medisiner.

300 kr for en 50 kilos sekk med ris
Josef dro fra kone og barn her i Bamako for å grave gull lenger sør i landet. Drømmen var å arbeide seg rik! Han ble borte i to år. Nå i høst kom han tilbake, men det var så vidt naboene kjente ham igjen. Han var veldig syk og utsultet. Han ble liggende over en måned på sykehuset. I begynnelsen kunne han verken gå eller snakke. Nå har han fått kommet hjem. Det går litt bedre, men han er ikke i stand til å jobbe, og har ingen penger til mat.

75 kroner for en skolepult!
Skolen er i utgangspunktet gratis i Mali, men foreldrene må betale for å skrive barna inn på skolen, for skolebøker, kladdebøker, blyanter og pult! De som ikke har med egen pult må sitte på gulvet.

En av de det gikk godt med.

Hawa er tvilling. Hun var så liten da hun ble født at jeg nesten ikke regnet med at hun skulle vokse opp. Med god innsats fra familien og med litt hjelp, så klarte hun seg. I høst begynte både Hawa og tvillingsøsteren på skolen.

Følg Therese Glendrange på bloggen hennes: glendrangeposten.blogspot.com/

Tagged .