Taleserien Vår Far – gruppeopplegg

Bibelen gir oss mange bilder på den relasjonen Gud ønsker med mennesker. Det viktigste er Gud som vår rettferdige og nådige Far. Jesus kalte Gud for «far» helt konsekvent . Han lærer disiplene å be til Gud som ”Vår Far”. I denne bønnen lærer vi at bønn til Gud – å være tett på Gud og samtale med han – alltid starter med ”Pappa”. Vi glemmer så lett at det er slik.

En jordisk, sunn far har en enorm kjærlighet til barna sine. Han er opptatt av dem – stolt over at de er hans. Gud er vår fullkomne Far som elsker uten vilkår. I denne serien går vi igjennom de seks bønnene i verdens viktigste bønn. «Vår Far» er ikke et formular eller en liturgi. Det er invitasjonen til en relasjon – og et liv. Hvordan lever vi «vår Far»?

Litt om tema

Vi starter med Far. Forskjellen på kristen bønn og annen bønn er dette: bønnen vender seg til en far fra et hjerte som ser han som Far. Vi treng ikke gjøre oss fortjent til hans oppmerksomhet og kjærlighet. Den har vi allerede. Gud er vår Far og vi er hans barn. Det gir kristne en klippesolid grunnmur å bygge identitet og selvfølelse på. Livet som vi lever, det lever vi i troen på en kjærlig og nådig Far. Han er vår Far, ikke bare min Far. Det betyr at andre er brødre og søstre. Guds farskap kobler oss sammen med søskenbånd.

Gruppeopplegg

Vegard Tennebø jobber i Normisjon Norge og i Normisjon Sogn og Fjordane. Han har laget et knallbra gruppeopplegg om temaet Vår Far. Det kan du laste ned her:

Her kan du laste ned 6 gruppesamlinger om Vår Far (PDF).

Tale – 2. En Far å tilbe – Heather Bonett

I tale nr 2 i taleserien Vår Far talte Heather om At Gud er en Far å tilbe. En hellig Gud. Tekst: Jesaja 40,12-18. Gruppeopplegg for denne talen kan du finne her: Gruppeopplegg 2. En Far å tilbe.

Tale – 1. Vi har en Far – Kristian Nesbu Vatne

Vi starter året med fokus på bønn. Gjennom forkynnelse, gruppeopplegg og masse mer vil vi utforske mer hva bønn er. I forkynnelsen skal vi ha en taleserie som heter Vår Far. Første tale hadde Kristian Nesbu Vatne og den het: Vi har en Far. Teksten var fra Efeserbrevet 1,3-12. Bli med i Sammen i bønn»!

Gruppeopplegg: 1. Vi har en Far kan lastes ned her (PDF).

Julegaveaksjonen 2019

Hvert år i desember samler vi inn penger til gode prosjekter utenfor oss selv. I år går Julegaveaksjonen til det arbeidet som vi i Normisjon er med å gjøre i Mali.

I Mali er skolen i utgangspunktet gratis, men foreldrene må betale for å skrive barna inn på skolen, for skolebøker, kladdebøker, blyanter og pult! De som ikke har med egen pult må sitte på gulvet.

For 75 kr kan du være med å hjelpe et barn så det slipper å sitte på gulvet på skolen.

Therese Glendrange er leder for arbeidet i Mali og Senegal og sier:

«Vi jobber for å utruste enkeltpersoner og menigheter i Mali. Samtidig er det så utrolig mye nød rundt oss. Vi i Normisjon bruker en del av midlene våre på medisiner til barn som ellers ikke ville fått behandling, eller mat til familier som sliter. Det er utfordrende å være med i ledelsen av en menighet når jeg vet at flere ikke orker å komme i kirken fordi de ikke har mat å sette fram til barna når de kommer hjem.»

Pengene rekker langt i Mali, her er noen konkrete eksempler:

📍4 000 kr for en operasjon
📍1000 kr for medisinsk oppfølging
📍300 kr for 50 kg ris
📍75 kr for en pult

Du kan støtte Julegaveaksjonen til Mali ved å gi:

Vipps: #54839 – Norkirken Vennesla
Misjonskontoen: 3100 10 34866
Merke innbetalingen med «Mali».

Hjelp oss å hjelpe!

Konkrete utfordringer

Her følger noen eksempler på hva vi bruker penger på. Vi er i kontakt med og hjelper mange, mange flere.

4 000 kr til operasjon
For noen måneder siden var gleden stor i familien til Job og Setou. De fikk en liten sønn, Benjamin. Men han var veldig liten, og han ble ikke større. En dag grep en sykepleier i menigheten inn og fikk mor og barn til sykehuset. Det viste seg at Benjamin hadde en feil i svelget som gjorde at han ikke fikk i seg melk når han drakk fra brystet. Legene ga beskjed om at han trengte en operasjon, men at han måtte bli sterkere først. Når han var seks måneder kunne de komme tilbake. Familien hadde ikke stor tro på at sønnen skulle overleve seks måneder, men de har kjøpt pulvermelk og tålmodig matet ham med skje. Og han har lagt på seg. Melken koster 300 kr i måneden. Det er et stort løft når far i familien har en månedsinntekt på ca 1 000 kr. Penger til en operasjon er ikke til å tenke på.

1 000 kr for medisinsk oppfølging
Jakob er 10 år og er født med en hjertefeil. I januar fikk han endelig en lenge etterlengtet operasjon. Utgiftene til operasjonen ble betalt av en stiftelse, men de månedlige undersøkelsene og faste medisiner må familien betale selv. Faren til Jakob er arbeidsledig og har ikke penger til medisiner.

300 kr for en 50 kilos sekk med ris
Josef dro fra kone og barn her i Bamako for å grave gull lenger sør i landet. Drømmen var å arbeide seg rik! Han ble borte i to år. Nå i høst kom han tilbake, men det var så vidt naboene kjente ham igjen. Han var veldig syk og utsultet. Han ble liggende over en måned på sykehuset. I begynnelsen kunne han verken gå eller snakke. Nå har han fått kommet hjem. Det går litt bedre, men han er ikke i stand til å jobbe, og har ingen penger til mat.

75 kroner for en skolepult!
Skolen er i utgangspunktet gratis i Mali, men foreldrene må betale for å skrive barna inn på skolen, for skolebøker, kladdebøker, blyanter og pult! De som ikke har med egen pult må sitte på gulvet.

En av de det gikk godt med.

Hawa er tvilling. Hun var så liten da hun ble født at jeg nesten ikke regnet med at hun skulle vokse opp. Med god innsats fra familien og med litt hjelp, så klarte hun seg. I høst begynte både Hawa og tvillingsøsteren på skolen.

Følg Therese Glendrange på bloggen hennes: glendrangeposten.blogspot.com/

Tale – 11. Brev med bismak – Kristian Nesbu Vatne

Kristian Nesbu Vatne talte utifra Johannes Åpenbaring 2 og 3. Han hadde også en innledning om boka. Til avslutning utfordret han på å be og støtte våre brødre og søstre  som lider for troen.

Bibelen, barnet, biologien

Velkommen til temakveld onsdag 27.11.19 kl 20 om aktuelle spørsmål i tiden. Simon Ånonsen og Kjetil Viland vil undervise om temaene: Bibel, barn og biologi. Det vil bli mulig å stille spørsmål og samtale rundt bordene. Enkel servering.
I klassisk kristen tro legges Bibelen til grunn for hva som er sant ang kjønn, barn og familie. Men er Bibelen samstemt om dette?
Hva sier Bibelen om barnet og kjønn, hva sier skeiv teori og hva sier vitenskapen?
Og hva sier Bibelen om biologien og hva sier vitenskapen? Hvordan henger sekulær argumentasjon sammen?
Her kan du få noen innspill og tanker, og sammen kan vi samtale videre om disse viktige tingene.