Tale – Abraham og Isak: Å bli satt på prøve – Kristian Nesbu Vatne

Vi holder på med temaet Tidslinjen – den store fortellingen i Bibelen. I dag har vi kommet til Abraham og Isak. Dette er begynnelsen av fedre og mødrehistorien i Bibelen.

Bilder fra Hove 2018

Her har vi samlet noen bilder fra vår flotte menighetstur til Hove 31.8-2.9. Sett av helga 30.8-1.9 neste år – da drar vi på en ny tur!

Møte i teltet

 

Per Erik Olsen er engasjert!

 

Lek med ungdommen

 

Gratis is:)

 

Ballongfigurer på Misjonstivoli:)

 

Salg på Misjonstivoli:)

 

Hårklipp på Misjonstivoli:)

 

Anne Lise og Ole Petter Omdal på Misjonstivoli:)

 

Lek og moro på Hove

 

Damelaget tapte på straffespark konkurranse mot konfirmant jentelaget. Veldig jevn og spennende kamp!

 

Gutta spiller volleyball.

 

Marius D. Andersen og Henrik Røed offret håret til inntekt for Nepal-prosjektet. Vi fikk inn over 17.000kr!

 

Hove lekene på søndag morgen:)

 

Hove lekene på søndag morgen:)

 

Hove lekene på søndag morgen:)

 

Hove lekene på søndag morgen:)

 

Tidslinjen – den store fortellingen i Bibelen

Et viktig mål i trosopplæringen av barn, unge og voksne er å lære hverandre den store fortellingen i Bibelen. Denne høsten skal vi bruke tid på å se på flere sentrale historier fra Skapelsen og frem til Josva og da Isrealsfolket gikk inn i det lovede land.

Flere av oss mener vi kjenner bibelhistoriene vi hørte da vi var barn, kun fordi vi vet hva som skjer. Men kanskje er fortellingene annerledes når vi ser dem med et voksent blikk? Hvilke gudsbilder møter oss, hvilke aktuelle hendelser i verden eller vårt eget liv kjenner vi igjen? Og hvordan kan vi lese historiene i lys av Det nye testamentet, og slik bli fortalt noe viktig om Jesus, og om oss selv?

Nordmenn lever i det som kan kalles en «postkristen kultur», det vil si en kultur som i stor grad er formet av den store fortellingen i Bibelen, men bevisstheten om dette er blant flertallet av oss fraværende eller sovende. Derfor er det viktig å bli fortalt historiene på ny og på ny. Tidslinjen er et verktøy for å fortelle Guds frelseshistorie. Det er utviklet av Hilde Heitman og gitt ut av Verbum forlag (Bibelselsskapet).

Målet er at Guds frelseshistorie stadig kan fortelles til nye generasjoner, slik at flere finner sin plass i den store fortellingen. Vi ønsker å gi alle generasjoner i menigheten del i en systematisk og helhetlig forståelse av sammenhengen i grunnfortellingene i kristen tro. Enkelt fortellingene blir derfor presentert i en viss logisk rekkefølge, ikke bare som tilfeldige løsrevne bibelhistorier slik både barn, unge og voksne ofte er vant til.

Jesus er sentrum for Guds frelseshistorie og i hver fortelling spørres det etter spor av Ham. Hva i denne fortellingen peker mot Jesus eller forkynner noe om Ham?

Opplegget vi skal bruke er utarbeidet av tre menigheter rundt Sandes. De har laget et solid studiehefte med forslag til bibelstudier, samtaleopplegg for grupper og tro i hjemmet opplegg. Det er også mye bra undervisning og korte oppsummerings bolker. Vi anbefaler å bruke det samtidig som du leser i din Bibel.

Gruppeopplegg og studieheftet kan lastes ned her.

Menighetstur til Hove 31.8-2.9

PÅMELDING via Checkin.no

Vi reiser sammen som menighet på tur til Hove leirsenter helga 31.august til 2. september. Det er et flott område med store gressplener, nærhet til strand, fotballbaner, beachvolleyballbaner, lekeplasser og mye annet! Alt ligger til rette for gode dager med gode samtaler, god mat og god kaffe, relevant undervisning, lek og moro, bønn og lovsang. Velkommen!

Tema: «Bibelens DNA»

Priser
Overnatting:
Pris per rom (4/5 senger + mulighet for madrass eller reiseseng): 1200,-
Dele rom med 1 annen enhet: 600,- per enhet (1200kr/2)
Dele rom med 2 andre: 400,- per pers. (1200kr/3)
Ungdom/konfirmant: 300,- for helga.
Campingvogn: 500,- for helga.
TELT:200,- for helga.

Mat og opphold:
Voksen og ungdom/konfirmant (f. 2004 og nedover): 700,-
Barn (f.2005-2014): 500,-
Småbarn: (f. 2015-2018): 100,-

Inkl i prisene er overnatting, utvask, 6 måltider og mye moro:)

Praktiske opplysninger


Overnatting
Vi har booket 11 store hus på Hove Leirsenter. De fleste husene ligger rundt et stort tun. Husene har 28 til 36 sengeplasser, fordelt på 9-6 rom, stue og kjøkken. Rommene har leirstedstandard og er store og luftige. Det er ca 4 sengeplasser på hvert rom, med mulighet for å legge inn 1 madrass eller barneseng på gulvet. Det er fellestoaletter og dusjer i husene. All overnatting skjer i noen lunde like rom derfor blir prisen lik.

UngdomsCamp
På Hove blir det en egen ungdomscamp! 2 hus blir forbeholdt ungdommen og de vil ha noe eget opplegg, men flere samlinger er sammen med hele menigheten. Måltidene og turneringer blir også sammen. Lørdagkveld vil Refill ha ansvar for møtet for alle. Ungdomscampen er fra 9. kl og oppover og er obligatorisk for alle som er konfirmanter i menigheten i skoleåret 2018-2019.

PÅMELDING via Checkin.no

Konfirmasjonsåret 2018-2019

Hva vil det si å være konfirmant i Norkirken Vennesla?

  • du blir en del av Refill, ungdomsarbeidet i Norkirka Vennesla
  • 3 turer: Ungdomscamp på Hove, UngdomsAlpha-tur før jul, RefillVårtur i april,
  • 4 timer med tjeneste i Naboarbeid, i Yngres og/eller barnefestivalen Intro.
  • delta på alle RefillOnsdager + RefillSøndager
  • samtale med en voksenleder på våren før konfirmasjonen
  • du får en fadder 🙂

LITT OM OPPLEGGET

Vi har to mål med konfirmasjonsopplegget i Norkirka Vennesla: opplæring i den kristne tro og at ungdommene blir kjent med og en del av ungdomsmiljøet.

Selve konfirmasjonsdagen er lørdag 11. mai 2019 (Hvis det blir over 30 konfirmanter, må vi også ha en konf.gudstjeneste på søndag 12.5), men før den tid har dere forhåpentligvis vært gjennom et fint år sammen.

Konfirmantene følger opplegget i Refill. De har samlinger annenhver onsdag kl 19-21, og deltar på RefillGudstjeneste ca annenhver søndag. Her skal de også ha en eller annen form for tjeneste/oppgave. Konfirmantene skal også delta ca 4 timer i Naboarbeidet i menigheten eller som ledere på Yngres.

Vi skal i år som i fjor ha UngdomsAlpha i begynnelsen av konfirmant året. Dette skjer på RefillOnsdagene og vil bli en del av konfirmantundervisningen. Et Alphakurs tar for seg de grunnleggende spørsmålene i kristen tro og en Alpha-kveld består av en samling med god mat, undervisning og prat i grupper. Vi har store forventinger til dette!

I løpet av året legger vi opp til 3 obligatoriske turer. En bli-kjent-tur på UngdomsCamp sammen med hele menigheten på Hove 30.8-2.9. Så blir det en UngdomsAlphatur 23.-25. november og på våren blir det en Refill-vårtur.

Deltagelse i konfirmantopplegget her på bedehuset koster 600kr. Dette er for å dekke materiell, administrering og mat på Alpha-samlingene. Betaling for turer kommer i tillegg.

Oppstart: tirsdag 21.8 kl 19 på bedehuset.
Første RefillOnsdag: 22.8 kl 19
Presentasjonsgudstjenesten for konfirmantene er søndag 26.8 kl 11.

Påmelding og betaling skal gjøres via et påmeldingsystem på checkin.no. Følg anvisningene der.